Ev yapımı Lahmacun tarifi için un, tuz, yağ ve mayayı ekleyip aldığı kadar su ile ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.
Kaybolmasına izin verdik.
İlk olarak hamurdan mandalina rengi bezeler yapıyoruz.
18-20 arası beze yapar.
Üzerimizi örtüp dinleniyoruz.
Doldurmak için tüm yaprakları rondodan çekiyoruz.
Baharatları ekleyin ve kıyma ile iyice karıştırın.
Bezemizi daire veya daire şeklinde istediğimiz büyüklükte açıyoruz.
Hamurun içine atıp pişiriyoruz.
Not: Ben lahmacun makinesinde pişirdim.
Lahmacun makinesini almadan önce fırında pişiriyordum. Bu ne kadar iyi. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
Alternatif olarak, en iyi Teflon kaplı tavada pişirildikleri söylenir. henüz denemedim
Kendi yaptığım Lahmacun hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]