Pazılı Bulgur Pilavı – En Sevdiğim Yemekler

Bulgur Pilavı ve Pazı tarifi için,

Bugünkü tarifim sevgili kayınvalidemden öğrendiğim pazılı bulgur pilavı.

Pazı, çoğumuzun bildiği gibi ıspanak ailesinden iri yapraklı bir kış sebzesidir 🌱🌱

İlk olarak pazı grubunun yarısı küçük parçalara ayrılarak sıcak suda pişirilir.

Bu arada başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve 2 su bardağı bulguru ilave edin.

Daha sonra haşlanmış pazımızın suyu süzülerek pilav pişiriciye alınır ve tuzu değiştirilir.

Kısık ateşte pişirilir. 2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ kızdırılıp pişen pilavın üzerine ilave edilir ve karıştırılır.

İstenirse pişmiş bezelye pişirme sırasında eklenebilir.

Pazılı Bulgur Pilavı hazır.

yemek istiyorum☺️☺️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın