Bulgur Pilavı ve Pazı tarifi için,
Bugünkü tarifim sevgili kayınvalidemden öğrendiğim pazılı bulgur pilavı.
Pazı, çoğumuzun bildiği gibi ıspanak ailesinden iri yapraklı bir kış sebzesidir 🌱🌱
İlk olarak pazı grubunun yarısı küçük parçalara ayrılarak sıcak suda pişirilir.
Bu arada başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve 2 su bardağı bulguru ilave edin.
Daha sonra haşlanmış pazımızın suyu süzülerek pilav pişiriciye alınır ve tuzu değiştirilir.
Kısık ateşte pişirilir. 2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ kızdırılıp pişen pilavın üzerine ilave edilir ve karıştırılır.
İstenirse pişmiş bezelye pişirme sırasında eklenebilir.
Pazılı Bulgur Pilavı hazır.
yemek istiyorum☺️☺️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]