Kavrulmuş Bamya Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Ot sevmeyenlerin bile seveceği lezzetli bir ot yemeği yapıyoruz.

Kızartma Bamya Yemek Tarifi için öncelikle bamya üstlerini külah şeklinde kesip hazırlıyoruz.

Temizlenmiş bamyayı bol su ile yıkayıp 3-4 kez suyunu değiştirip döküyoruz, bu şekilde yıkanırsa salya akması olmuyor. Süzgece alıp suyunu süzüyoruz.

Bir tencereye su koyun ve 1/2 limonun suyunu sıkın ve kaynatın. Bitkiyi sıcak suya atıyoruz ve beş dakika kaynatıyoruz.

Bir kaseye soğuk su koyun ve içine biraz buz atın. Pişen bamyayı 1/2 dakika sonra soğuk suya koyuyoruz, süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz.

Unu bir yemek kasesine koyun, biraz tuz ekleyin ve karıştırın.

Yumurtaları başka bir kaba kırın, bir tutam tuz ekleyin ve iyice çırpın.

Ekmek kırıntılarını bir kaseye alıyoruz. Kapalı sudan 2-3 bamya alıyoruz, önce una batırıyoruz, sonra yumurtaya ekliyoruz, yumurtaların içindeki bamyaları çatal yardımıyla çeviriyoruz, galeta ununa batırıp başka bir tabağa alıyoruz. Bunu tüm bitki bitene kadar biraz sabırla yapıyoruz.

Bir tavaya sıvı yağı koyup kızınca otları atıp kızartıyoruz. Bir tabak yardımıyla ileri geri çevirerek kızardığını onayladığımızda kevgir yardımıyla servis tabağına alıyoruz.

Lahana sarımsağı ve yoğurtla karıştırın. Sade veya yoğurtlu olarak servis ediyoruz.

Kızarmış ot yemeği hazır.

Yapacak olanlara afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın