Merhaba arkadaşlar;
Yoğurtlu Erişte Çorbası tarifi için öncelikle şehriyeleri tencereye alıp 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyelim. O halde ocağı açalım. Erişteleri çok pembeleşmeden kızartalım.
Yarım su bardağı et suyu ve yarım su bardağı normal yani toplam 1 su bardağı suyu ekleyip erişteleri tazeliğini kaybedene kadar pişirelim.
Daha sonra yoğurdu ayrı bir kaseye alın. Un, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra haşlanan eriştelerin üzerine yoğurt sosunu yavaş yavaş ekleyin.
Bu arada yoğurdu da ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynattıktan sonra 2-3 dakika kaynatın ve ocağı kapatın.
Diğer taraftan sos tavasına 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip ocağın altını açın. Yağ ısınmaya başlayınca bir yemek kaşığı kuru naneyi ekleyip kuru naneyi on saniye kavuralım.
Daha sonra pişen çorbamıza nane yağını ekleyip karıştırın. Servis ederken sıcak olarak servis edelim.
Yoğurtlu Erişte Çorbası hazır.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Talimatlar
1. Çok fazla erişte yapmayalım. Arpa eriştesi ile yaparsanız, bunu yapmazsanız erişte çok şişer.
2. Sosla yaparsanız lezzetli olur ama hepsini sosla yapmayın, çok zengin.
3. Yoğurt ekleyebilirsiniz. Çok lezzetli.
4. İsterseniz yoğurt sosuna 1 yumurta ekleyebilirsiniz. Kesilmemek için.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]