Merhaba arkadaşlar;
Gaziantep’in lezzetini tatmamış olsa da lezzetinin adını duymuş olmalı.
Sizleri güzel ülkemin yemekleriyle tanıştırmaktan gurur duyuyorum, sık sık paylaşım yapmasam da elimden geldiğince tarifler yapmaya ve paylaşmaya çalışıyorum. Şu anki tarifimiz yağda mini köfte. Çok güzel görünüyorlar tadı da çok güzel 😄
Gelelim tarife 👍
Öncelikle 1 su bardağı ince bulguru ve 1 yemek kaşığı irmiği küçük bir tencerede sıcak suyla ıslatıp kapağını kapatıp güzelce kabarmasını sağlayalım (ince bulgur simit diyoruz)
Daha sonra bir tatlı kaşığı Anep domatesini ekleyip tuz ve karabiberi ekleyip yoğurmaya başlayın, köfteler kuruysa elinizi suyla ıslatın ve yoğurmaya devam edin.
Daha sonra köfte hamuru ele yapışmayan bir hamur olacak, 1 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurtayı ekleyip tekrar yoğuralım. Un ve yumurta eklemenin amacı eti ezmek değildir.
O halde sana bezelyeden büyük köfteler satalım.
Dilerseniz buzluğa atıp dilediğiniz zaman çıkarıp tekrar yapabilirsiniz.
Ardından bir tencereye yaklaşık üç bardak su koyup ocağın altını açıp kaynamaya bırakalım ve suya biraz tuz ekleyelim. Su kaynayınca eti yavaş yavaş ilave edin. Bir de köfteleri hamurun tadı kaybolana kadar haşlayalım ama dikkatli olun fazla kaynatırsanız köfteler düşecektir.
Pişmiş eti oluklu bir kaşık yardımıyla çıkarın ve soğumaya bırakın.
Ardından bir tavaya 2 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve ocağı açın.
Yağ kızmaya başlayınca biberi ekleyelim ama biberi yakmamaya dikkat edin yoksa ateşin tadına varırsınız.
Biberleri yağda yakmadan haşlanmış köfteleri ekleyip 5-8 dakika pişirelim. Etrafı yakalım.
Ne kadar ızgara yapmak isterseniz isteyin, dışının kızarmasını istiyorsanız biraz ızgara yapabilirsiniz.
Ben sana yoğurt verdim istersen sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsin sıcak koyalım yoğurda batırıp yemeyi unutma.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]