Rozbif Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Uzmanlar eti yıkamamamız gerektiğini söylese de uzmanlar eti yıkamadan kullanamazlar. O halde Kızarmış Dana Çorbası tarifi için önce eti yıkayalım.

Ardından etleri tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyip birlikte pişirmeye başlayalım. (Dilerseniz kuşbaşı et yerine 1 kg kemik kullanabilirsiniz. Kemik iliği kullanmak istiyorsanız kemiklerin üzerini geçecek kadar sıcak su kullanmalısınız. Vitaminin yeterli olması için kemik suyunu en az 3 saat pişirmelisiniz. Başka yemeklerde kullanmak için dondurucuya fazladan su koyabilirsiniz).

Soğanları ve patatesleri soyup yıkayalım, havuçları yıkayıp biraz soyun sonra hazırladığımız her şeyi etli tencereye ekleyip pişmeye bırakalım.

Etler yumuşayıp piştiğinde ocaktan almadan yaklaşık 1/2 saat önce defne yaprağı ve zerdeçalı ekleyip bu şekilde pişirmeye devam edelim.

Pişen eti ocaktan alıp suyunu süzgeçten geçirelim.

Eti parçalayıp kenara alalım. İçindeki diğer şeyleri bir düşünün, patatesleri, soğanları ve havuçları blenderdan geçirip çorbaya ekleyin veya çocuklarınıza yedirin.

Çorba suyunu bir tencereye alıp kaynatın.

Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın baharatını hazırlayalım. Çorba baharatı için derin bir kaba sıcak su dışındaki tüm malzemeleri ekleyin ve topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın.

Pansuman üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyelim ve diğer yandan hızlı bir şekilde karıştırarak sosu hazırlayalım.

Yavaş kaynayan sosa hazırladığımız baharatları ekleyip sosun kesilmemesi için hızlıca tekrar karıştıralım.

Sosu karıştırdıktan sonra kıymayı çorbaya ekleyip kaynayana kadar pişirelim.

Karabiber ve tuzu da ekleyip sosu ocaktan almadan karıştıralım, ardından yağı küçük bir tavaya alıp kızdıralım.

Kızgın yağa kırmızı biberi ekleyip sıcak sosu sıcak çorbanın içine döküp karıştıralım.

Tekrar kaynatıp ocaktan alıp sıcak çorbamızı servis edelim.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın