Antalya Belek’ten bu tarifi şimdi size gönderiyorum. 20 – 25 gün tatile çıkıyordum, yemekle hiç ilgilenmedim ama tarifi çok beğendim, denedim. Çocuklar ve torunlar çok sevdi, sizlerle paylaşıyorum.
En İyi Biberli Köfte Tarifi için öncelikle soğanları soyun ve çok ince doğrayın.
Köfteleri ezeceğimiz bir kaba koyuyoruz sonra biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz ve çok ince kesiyoruz. Sarımsak serpin ve bir kaseye koyun
Kapya biberi küçük küçük doğrayın ve dana eti, domates ve galeta unu ekleyin. Unu, baharatları, zeytinyağını ve yumurtayı kırıp yoğurmaya başlıyoruz.
15 dakika yoğurduktan sonra buzdolabına alıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
Bu arada patatesleri alın ve halkalar halinde kesin. Pişirme tepsimize çay suyu ve bir kaşık zeytinyağı koyup dilimlenmiş patatesleri tepsimizin altına yerleştiriyoruz.
Köfteleri buzdolabından çıkarın ve istenilen kıvamı vererek 5 dakika marine edin. Patateslerin üzerine koyuyoruz.
Et topu. Hamurumuz bitince elimizdeki biberleri köftelerin üzerine koyuyoruz.
Şimdi iki domatesi halka halka kesip biberlerin arasına eşit şekilde bölüyoruz.
Çorbamızın zamanı geldi; İki domatesi soyup rendeleyin.
İçine domates sosu ve iki kaşık zeytinyağını koyuyoruz, çırpıyoruz, etin üzerine döküyoruz, 180 derece ısıttığımız fırına koyuyoruz, kontrollü pişiriyoruz ve afiyet olsun.
Acı biber toplarımız hazır..
SAĞLIK (Sağlık ve mutluluk)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]