Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için önce içini hazırlıyoruz.
Soğanlar ince ince kıyılır ve yağda kavrulur.
Sos eklenir ve kızartma işlemine devam edilir. Yıkanmış ve tuzlanmış pirinç ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
En az 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek pişirilir.
Bir süre piştikten sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılır.
Yapraklar 5-6 dakika sıcak suda ıslatılır. oluyor. Bol su ile yıkanır ve süzülür. Temeller çıkarılır ve yere yerleştirilir.
İçine kapandın.
Saksının dibindeki kırık veya sert yapraklardan yayılır. İnşaat bir tencereye yerleştirilir.
Sosun malzemelerini tüm kapakları aynı ışıkta olacak şekilde karıştırıyorum, çizginin çevresine dizip sosu üzerlerine döküyorum.
Sonra başka bir çizgi çizerim ve tekrar çizerim. Ben de bitene kadar aynı şeyi yapıyorum.
Son olarak üzerine sıcak su ilave edilerek porselen bir kase veya çeşme taşı yerleştirilir ve kapağı kapatılır.
En küçük hobi odasında 10 dakika. sonra en düşük ayarda sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Nefis Zeytinyağlı Yaprak Sarmamız hazır.
Afiyet olsun.
Not: Yaprağınız çok tuzluysa eklemeyin, taze yaprak kullanmak istiyorsanız yeteri kadar ekleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]