medyauzmani.com

Kızarmış Lahana (Lokum Gibi) Yavaş Tencere

Bu Lahana Sarması ve Köfte tarifi için, lahana bir gece önceden kıyılır ve ertesi gün saklanır.

Lahana ocakta sıcak suda haşlanır ve haşlanmış lahana soğuk su dolu bir kapta sallanır ve 2-3 dakika pişirilir. soğuk suda saklanır.

Daha sonra süzgeçte alınan lahana süzülür.

Diğer yandan soğan küçük küçük doğranır, maydanoz ve dereotu kıyılır.

Tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice karıştırılır.

Rendelenmiş lahana artık sarmaya hazırdır.

Tencerenin dibine birkaç dal lahana konur ve sarılmış lahanalar tencereye yerleştirilir.

Tüm yapıştırma işlemi yapıldıysa ve geriye lahana veya çamur kaldıysa tencereye konulabilir.

Lahana pişince sulanır ve ocağa alınır.

Diğer yandan tereyağı eritilir ve soğan küçük parçalar halinde doğranır ve ilave edilir.

Soğanlar pembeleşince salça ilave edilerek battaniyelerin üzerine serpilir.

Son olarak çömleğin ağzına çömlek kapatılır ve çömleğin ağzı kapatılır.

Kısık ateşte bir saat pişmeye bırakılır.

Pişen lahana ruloları servis tabağına alınır.

AFİYET OLSUN! =))

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın