Maraş Usulü Karışık Kuru Dolma

Herkese merhaba ☘️

Bomba gibi tadı. 👌✨

Herkesin bir kere denemesi için bir yol buldum ✔️🎯

Maraşlı/Elbistanlı olsam da anneannen böyle güzel tariflerin olmaması sitemde olmazdı ✨💜💫

⭐️👉Sevgili ablam Ayşe’ye tarifleri, yöntemi ve bana verdiği tüm araçlar için teşekkür ve selamlarımı iletmek istiyorum. ❣️

Maraş’ın kuru malzeme tarifi, hemen başlayalım;

Pirincimiz ve bulgurumuz iyice temizlenir.

Soğanlarımız tüketilmek üzere doğranır ve bol yağda yumuşayana kadar pişirilir.

Pirinç, bulgur ve tüm baharatların ilavesi ile harmanlanır. Domates salçası ekleyin; 4-5 dakika pişirin.

Domates püresini daha fazla gitmeyinceye kadar ilave edebilir veya rondodandan çıkarıp kapağı kapalı olarak 5 dakika kısık ateşte bekletebilirsiniz. Domatesler sulu ise yarım çay kaşığı su eklemenize gerek yok😉😉

Kurutulmuş biberlerimiz, aralarına 2-3 dakika olacak şekilde sıcak tuzlu suya konulur; patlıcan-kabak-biber-salatalık olarak bırakılır. Yumuşadıklarında sudan çıkarılır, biraz çamurla doldurulur ve ağızları ezilir.

Tencerenin dibine iki çatal koyun ve iç harcı patlıcan-biber/kabak-salatalık gibi ağız içeri bakacak şekilde hazırlayın.

Küçük bir cezve içerisine 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin; 2 diş ezilmiş sarımsak ve nane üzerlerinde hafif kavrulup kavrulur.

Son olarak üzerini örtmeyecek şekilde sıcak su dökülerek her tarafı kaplayacak büyüklükte bir kil tabak yerleştirilir.

Kısık ateşte 1 saat pişirin.

Zamanın sonunda iki parmak su yerde olacak ⌚️💕✔️

Bira demlemek için yarım saat ile 45 dakika arası yeterlidir, daha uzun olabilir 😉😉

Not: Zeytinyağı olduğu için ısıtılmasına gerek yoktur.

Lezzet dolu muhteşem kuru Maraş markamız hizmete hazır 🎊👑

yemek istiyorum 💜

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın