Patates Turtası Nasıl Yapılır (Adım Adım Resimli)

Patates Tarifi, Patates Nasıl Yapılır?

Patatesli börek için hamur nasıl hazırlanır sorusunun cevabı içine koymaktır:

Patateslerin kabuklarını güzelce yıkayın ve üzerini örtecek kadar soğuk su ekleyin. Ocağa alınır ve pişirilir. Haşlanmış patatesler soyulur ve ezilir.

Doğranmış soğanı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında karıştırın.

1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurun.

Üzerine patates, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Patatesli börek sosu için 3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ dökülür.

Yağlanmış tepsiye bir sıra yufka serilir. Her yere çorba dökülür. İç hamur boyunca eklenir.

Üzerine başka bir haç tabakası yerleştirilir. Aynı şekilde sos ve iç harcı eklenir. 4 adet yufka aşağıdaki gibi yapılır. 5. yufka en alta yerleştirilir.

Üzerine kalan sosu yayın. Doğranır ve üzerine çörek otu serpilir. İsterseniz patates yerine peynir veya ıspanak da yapabilirsiniz. Her türlü tepesi ile harika bir tadı var. Kesinlikle denememizi tavsiye ederim.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Şifanız hayırlı olsun inşaAllah 😊

Patatesli Turta Tarifi İpuçları ve Fikirler:

Patatesli börek için iç harcı hazırlarken patatesleri küçük küpler halinde kesip haşlarsanız çok kısa sürede pişirmiş olursunuz.

Fırınınızın önceden ısıtılmış olması, ters çevrilmiş kekinizin içinin daha iyi olması için önemlidir.

Dilerseniz yufkaları üçgen şeklinde kesip rulo şeklinde sararak bu kurabiyeleri yapabilirsiniz.

Aynı tarifi peynir, ıspanak ve kıyma ile farklı kekler için de kullanabilirsiniz.

Hazır hamur yerine kendiniz yoğurup el rulosu gibi yapabilirsiniz.

Artan veya arta kalanları bir dondurucu poşetine koyabilir, dondurucuda saklayabilir, ihtiyacınız olduğunda çıkarıp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın