Patlıcanlarımızın başlarını saplarından ayırarak keselim, güzelce yıkayalım ve patates dolması pişireceğimiz tencerenin dibine koyalım.
Patlıcanı bir oymacı yardımıyla oyalım ve biberi atalım.
Dolgu sayısı için bir parça pirinç sayarak yapılan pirincimizi yıkayalım.
Soyduğumuz soğanı, 5 sarımsağı, 2 domatesi küp küp doğrayalım.
Salça, tereyağı, istediğiniz miktarda baharatları kıyma ve tüm malzemelerle karıştıralım.
Eşyalarımızı dolduralım.
Ağızlarını domates dilimleriyle kapatalım.
Sarımsakların geri kalanını atın ve tuz ve nane ekleyin.
Yarısına kadar su ekleyerek hızlıca kaynamaya başlayınca kısık ateşte bir saat pişirelim.
Pişirme aşamasının sonunda nar suyu ve ayçiçek yağı dökelim.
Bir kapta suyunu süzüp servis edelim.
Patlıcan başları, sizi şişkinlik ve hazımsızlıktan kurtarabilecek lezzetli bir fikirdir. Rahmetli anneannemin bize öğrettiği eski ilaç yemek yemektir.
Közlenmiş Patlıcan Dolması Tarifimiz hazır.
İyi günler…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]