Merhaba arkadaşlar;
Bugün Anep bölgesinden bir sır daha geliyor. Çorba (kabak) yemeği.
Haylan kabağı da denir. Pilav alternatifi 😄 Denemenizi tavsiye ederim hem tadı hem görüntüsü çok güzel. Gelelim tarife 👍
İlk olarak 100 gr ekleyin. Kuşbaşı etimizi alıp ocağın altını açalım. Biraz zeytinyağı ekleyip pişirelim, sostan çıkınca tuzu ekleyelim. Ve suyu tekrar süzüldüğünde soğanı bir tarafını küçük küpler halinde doğrayalım.
Daha sonra pişen etin üzerine soğanı ilave edin.
Soğanlar 5 dakika kadar kavrulup sıkılması için bekleyelim.
Daha önce kabakları yıkayıp kabuklarını soydum, küp küp doğradım ve 4-5 dakika sıcak suda haşladım.
Not: Ama o zaman yapacaksanız dediğim gibi küçük küpler halinde keselim ve 4-5 dakika sıcak suda haşlayalım. Kaynatıp dinlenmeye bırakalım, o zaman iyi olacak.
O halde tencereye kabakları ekleyelim, 2 adet küçük boy domatesi ve 1 adet 2 diş kıyılmış sarımsağı ekleyelim.
Domates salçasını ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyip pişirin.
Arada bir karıştırarak, 1 2 diş limon tuzu ekleyerek kabakların adanmasını görelim ve yemeğimiz biraz acı olmalı.
Daha sonra pişirmeden önce yaklaşık 1 su bardağı haşlanmış nohutu ekleyelim.
Not: Nohutları pişmeye yakın ekleyelim çünkü zaten piştiği için fazla pişirilirse eriyecektir.
Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım ve piştiğini anladığımızda farklı bir sos tavasına 1/2 su bardağı zeytinyağını ekleyelim ve yağ kızınca kuru naneyi bir dakika kadar ekleyelim. . Biraz naneyi yağda falan yakalım ve ardından yemeğe ekleyelim.
Birkaç kez karıştıralım, ocağı kapatıp dinlenmeye bırakalım. Bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
Yemek sırasında yemeğe nar suyu ekliyorum, ekşi ve hoş bir tat veriyor.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]