Cheesecake Simit – En Sevdiğim Yemek

Simit Aromalı Peynirli Börek Tarifi için,

Mayanın Hazırlanışı:

Derin bir kaba 2 yemek kaşığı aktif maya, 1,5 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı ısı ve iki yemek kaşığı unu koyun ve iyice karıştırın. Ağzınızı streç film ile kapatıp keşfetmesini bekliyoruz.

Hamurun Hazırlanışı:

Hamuru yapacağımız kaba 4 su bardağı un koyun, gerekirse beşinci bardağı yavaş yavaş kullanalım.

Unun ortasını açın ve kabaran mayayı çıkarın, yumurtaları kırın, 1/2 su bardağı ılık su, tuz ve tereyağını eritin, hamuru ele yapışmayacak şekilde yoğurun ve üzerini örtün. 15 dakika Susam tohumlarını bir tavada kızartın.

2 yemek kaşığı pekmezi 1 yemek kaşığı su ile karıştırın.

Hamurdan küçük bezeler yapın, bezeleri açın, içine çamuru koyun ve kapatın.

Önce su ve pekmezi bastırın, ardından susamı uçları aşağı gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin.

20 Dakika. Maya tepsisini bir kenara bırakın.

Üzerine bıçakla iki kesik atın.

170°C’ye ısıtılmış fırından 15 dakika pişirin.

Simit Aromalı Peynirli Börek hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın