Gaziantep İçli Köfte tarifi için soğanı çok ince doğrayın.
Derin bir tavada sıvı yağ ile kızartın.
Kıymayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Sonunda tuz ve karabiber ekleyin.
5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamurun üzerine bulgur, rendelenmiş soğan, irmik, tuz, kırmızı biber ve karabiberi köfte kabına dökün.
Biraz su ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Köfteler kurumaya başlayınca azar azar su ilave edin. Hamur hamur haline gelene ve bulgur patlayana kadar.
İşlemin sonunda yumurta akı ve unu ekleyip suyunu kaybetmeden yoğurmaya devam edin.
10 dakika yoğurun ve işlemi bitirin. İç çamuru kontrol edin. İyi soğutulmuş ve soğutulmuş olmalıdır.
Yanınıza bir kaseye su koyun. Elinizi suya koyun ve mandalina hamurunu alın.
Ellerini katla. Parmağınızı suya sokun ve parmağınızı incelinceye kadar çevirin.
1-1.5 yemek kaşığı çamur ile doldurun ve ucunu kapatın.
Kızgın yağda yiyebileceğiniz kadar hızlı.
Buzdolabında iki güne kadar pişirmeden saklayabilirsiniz.
Fazlasını dondurup buzdolabında saklayabilirsiniz.
Dilediğiniz zaman çıkarıp soğutup kızartabilirsiniz.
şifa için en iyisi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]