Tandır Fırın Kuzu (Ayrıntılı Açıklama)

Yine bir misafir grubum var ve bu sefer tandır yapmaya karar verdim ve şimdi bu meşhur tadı sizlerle paylaşıyorum.

Bu leziz tat tamamen fırında pişirilir.

Kuzu kol tandır için öncelikle kuzu koldan biraz yağ çıkaralım tabi tamamı değil.

Bunu kasabınıza da yaptırabilirsiniz, bir çizik yapalım ki kemiğe gelsin.

Diğer yandan sosun tüm malzemeleri, zeytinyağı, doğranmış soğan, tuz ve kekik karıştırdıktan sonra kuzunun elini her tarafına ovalım ki sosun malzemeleri elimizle tüm kesiklere nüfuz etsin. buzdolabında bir gün.

Ertesi gün ellerin aralarına soyup soyduğumuz sarımsak dilimlerini tepsiye koyalım. Soyulmuş arpacık soğanlarını üzerlerine serptikten sonra tepsiyi yağsız yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapatıp 200 derece ısıtılmış fırına veriyoruz.

Yaklaşık bir saat sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürerek iki buçuk saat bu şekilde pişirelim.

Alüminyum folyo ve yağlı kağıdı alıp bu sefer fırınımızın ızgara kısmını açıp yarım saat bekletelim.

Fırında kuzu tandır hazır

Servis ederken, kemikleri dikkatli bir şekilde tuttuğunuzda et hafifçe sallayarak kemikten ayrılır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın