Kayseri Katmiri tarifi için malzemeler
- 8 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı eritilmiş susam yağı
- 1 su bardağı tahin
Kayseri Katmiri tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmek için un, tuz, şeker karıştırın ve kontrollü bir şekilde su ekleyin.
- Yarım saat bekletelim her hamurun yarım saat dinlenmeye hakkı var.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
- Olabildiğince sert açalım ve yağ ve tahin karışımını hamurun her yerine yayalım.
- Üzerine biraz un serpin.
- Hamurun ortasına delik açıp rulo yapalım.
- Her bezeden iki katmer alıyoruz.
- Daha sonra açıp pişiriyoruz.
- Dilerseniz buzlukta da muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun .
Fotoğraflı Kayseri Katmiri tarifi
Kayseri Katmiri yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]