Ege ve Marmara başta olmak üzere ülkemizin birçok bölgesinde yetişen otsu bir bitkidir. Bir isim daha doldu..
Genellikle ilkbaharda çıktığı için zeytinyağı yemeği çok sevilir. Sarımsaklı yoğurt ve dereotu ona lezzet katıyor.
Faydaları sonsuzdur. A, B, C vitaminleri içerir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolon kanserini önlemede büyük faydaları vardır.
Lif oranı yüksek olduğu için grup yemi olarak tercih edilmektedir. Göğüs sıkıştırma özelliği vardır.
Et yemeklerine de çok yakışıyor.
Soğuk yenildiği için sıcak yaz günlerinde sofralarda oldukça rağbet görmektedir. Dilerseniz düdüklü tencerede de daha kısa sürede pişirebilirsiniz.
Taze baklanın kılçıkları ayıklanır ve limonlu suya konur. Bu karanlığı önler.
Piyaz içine doğranmış kuru soğanlar zeytinyağı ile birlikte tencereye alınır. 1-2 diş sarımsak ekleyin. Yıkanan fasulye soğanların üzerine dizilir. Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serperek renginin değişmesini engelleyin. Tencerenin kapağı kapatılmadan kısık ateşte ve tahta kaşıkla dikkatlice karıştırılarak sararmaya bırakılır.
Kozalardan geçmeden sıcak su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapağı kapatın ve pişirin. Çok fazla yumuşamadan eşit şekilde pişirilirler.
Soğuyunca tencereden tabağa alınır.
Dereotu ile süslenir ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]