Baharatlı Mantar Çorbası tarifi için mantarları temizleyip yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
Mantarlarımızı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
Mantarların kararmalarını önlemek için içine 3-4 damla limon suyu sıkın.
Mantarlar yumuşayıncaya kadar haşlayalım, yumuşayınca suyunu süzün.
Daha sonra başka bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Eriyen tereyağına 3 yemek kaşığı un ekleyin ve un oluşturmaya başlamadan önce 1-2 dakika kavurun.
Kızarttıktan sonra 1 buçuk bardak sütü yavaş yavaş dökün ve bir elinizle karıştırmaya devam edin.
Topak kalmayacak şekilde hızlıca karıştırın.
Ardından suyu süzülmüş mantarları tencereye ekleyelim.
Piştikten sonra 4 su bardağı suyu ilave edin ve karıştırın.
Daha sonra sosu koyulaşana kadar kaynatalım.
Kıvamı fazla olursa istediğiniz kıvama gelene kadar azar azar su ilave edebilirsiniz.
Davranışlarınızı hazırlamanın zamanı geldi. Yumurta sarısını ve yarım limon suyunu küçük bir kaseye koyun ve iyice karıştırın.
Bir kepçe çorba suyundan alıp baharatları soğuması için döküyoruz.
Daha sonra baharatları yavaş yavaş karıştırarak çorbaya döküyoruz.
Daha sonra kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynattıktan sonra yeterince tuz ekleyin ve karıştırın.
Sıcak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]