Antibiyotik Koruyucu Soğan Çorbası – En Sevdiğim Yemek

Antibiyotik Deposu Soğan Çorbası Tarifi, Evde Soğan Çorbası Nasıl Yapılır?

Soğanı yarım ay şeklinde kesin. Yağı bir tavada ısıtalım, içine soğanı koyup çabucak bırakalım. Bu arada sarımsağı soyup doğrayalım daha sonra tencereye alıp soğanla birlikte kavuralım.

Kısık ateşte ara ara karıştırarak soğanlar biraz pembeleşmeye başlayana kadar hızlıca devam edelim (kavurma çok önemli, kısık ateşte kavurma süresi ne kadar uzun olursa sosumuz o kadar lezzetli olur).

Yumuşayan soğana 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve eriyene kadar karıştırın (yaklaşık iki dakika).

Sonra unu ekleyin ve beş dakika pişirin. İyi çalışmaya devam edin, düzenli başlangıçlar.

Çorba suyunu yavaş yavaş ekleyin ve sallanmaması için diğer tarafta hızlıca karıştırın. Topak kalmayana kadar karıştırdıktan sonra kremayı ekleyip tekrar hızlıca karıştırıp sosumuzu kaynamaya bırakıyoruz. Kıvam koyulaşmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin.

Kıvam almaya başlayan çorbamıza baharat ve tuz ekleyip ocaktan alıp karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Buğday çorbasını sevmeyenler çorbayı blenderdan geçirebilir.

Servis ederken çorbayı bir kaseye koyduktan sonra üzerine rendenin ince tarafı olmak üzere 3 parça ince ekmek ve 1 tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyup 180.°C’de kızarana kadar sıcak fırına koyuyorum. kaşar eritilir ve biraz kahverengileşir ve sonunda biraz ince kıyılmış dereotu serpiştirdim.

Bu sayede çorba sofraların konusu oldu.

Antibiyotikli Soğan Çorbası hazır.

Yapanlara ve yiyenlere afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın