Küp Pide – En Sevdiğim Yemek

TARİF – NASIL YAPILIR? :

FOTOĞRAFLAR:

Küp Pide tarifi için un bir kaba alınır ve ortasına bir kuyu açılır. Yumurta içeride kırılır.

Unun üst çemberine tuz dökülür. (Maya ile son temasında.)

1 su bardağı ılık suya bir yemek kaşığı şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Köpük köpürdüğünde mayaya ulaşmış demektir.

Havuza yağ, süt ve maya dökülür. Hamurun yoğurulması bir çatalla karıştırılarak başlar.

Önce elle değil çatalla karıştırırsak hamur elimize yapışmaz ve bütün karışım birbirine yedirilir.

Daha sonra hamur elle kurutulur. Kulak gibi ekmek bulunabilir. Un miktarını kendinize göre ayarlayın.

Çünkü cam çalışır, yumurta bile sıvı ve kuru karışımı etkiler.

şöyle

Ekmeğimiz kabarması için bir saat dinlendirilir.

Bu sırada etler küpler halinde kesilir.

Bir tencereye alınır ve bir bardak su ile pişirilir.

Soğanlar doğranır ve yağda kavrulur.

Doğranmış biberler tencereye eklenir.

Biraz kavurduktan sonra kuşbaşı etler ilave edilir.

Tuz ve baharatlar değiştirilir ve karıştırılır.

Daha sonra domatesler eklenir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.

Mayalı ekmeğimiz bezelere ayrılır.

siyah gitşöyle

Bezeler un serpilir ve oklava yardımı ile yuvarlanır.

Açılan ekmekler yağsız kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üzerine küp doğranmış karışım konulur, kenarları kapatılır ve pide şekli verilir.

Bir kapta yumurta sarısını ve yağı bekletin.

Bu karışım pide kenarında kullanılır.

Bu yöntem tüm bezeler için kullanılır ve fırına verilir.

Kahverengileşene kadar pişirilirler.

Piştikten sonra fırından çıkarılır ve pide kenarlarına eritilmiş tereyağı dökülür.

Sıcak servis edilir.

siyah gitşöyle
siyah gitşöyle

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın