Dondurucu Patlıcan Tarifleri

Dondurucu Patlıcan Tarifi, Dondurucu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

Patlıcanı önce güzelce yıkar, sonra alacalı bir şekilde kuruturuz, sonra küpler halinde keseriz.

Derin bir kaba acılığı gidermek için tuz ve bol su koyuyoruz.

Daha sonra sıvı yağı geniş bir tencereye alıp ocağa alın.

Küçük küçük doğradığımız biberleri de ekleyip kavuruyoruz.

Suyu dökülen patlıcanları tencereye alıp karıştırıyoruz ve yumuşayana kadar hızlı bir şekilde devam ediyoruz.

Diğer yandan doğradığımız ve doğradığımız domateslerimizi de ekleyip karışana kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Domatesleri kısık ateşte suyunu çekene kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Daha sonra ocaktan alıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Sıcaklık yükseldiğinde, dolap poşetlerinde yiyecek olarak poşetlere dağıtıyoruz ve bir pipet yardımıyla poşetin içine hava çekip ağzını kapatıyoruz.

Patlıcanlarımız kışa hazır afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın