Dilimlenmiş Kabak (Girit Usulü) – En Sevdiğim Yemek

Girit Kabağı Kazıma Tarifi, Girit Kabağı Nasıl Kazıyılır?

Lezzetli ama hafif vejetaryen yemekler yapıyoruz.

kabakları güzelce yıkıyoruz

İnce kabakları sebze soyucu ile yukarıdan aşağıya doğruyoruz.

2 adet soğanı ay şeklinde serpin

Tencereye sıvı yağ ve tuzu ekleyip kavurun

Soğan yumuşamaya başlayınca doğranmış kabakları ilave edip yavaş yavaş karıştırarak soğanla karıştırıyoruz.

Tencerenin kapağını kapatıp ocağın dibine indiriyoruz

1 limonun suyunu sıkın, 2 küp şeker ve kalan yağı ekleyin ve karıştırın.

Hazırladığımız sosu yumuşamaya başlayan kabakların üzerine döküyoruz.

Bir çorba kaşığı pirinç ekleyin ve pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.

Pişen yemek tencerede soğuyunca bir tabağa alıp kıyılmış dereotu döküyoruz.

Servis tabağına aldıktan sonra bir kaşık zeytinyağını salatanın üzerine döker gibi döküyoruz.

Kreta usulü kabak sıyırma hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın