Karamelli Muhallebi Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Karamelli Muhallebi Tarifi için,

Tencereye bir su bardağı şekeri eşit şekilde yayalım ve çok düşük ısıda şekerin renginin kızarmasını bekleyelim. Hadi karıştıralım.

Şeker eriyip pembeleşince kremayı ekleyin.

Kremayı eklediğinizde karamel biraz sertleşecek ama kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayalım.

Karamel ve krema karıştırılıp kıvama gelince 1 su bardağı sütü ayıralım ve karışımın bir kısmını ekleyelim.

Ayırdığımız süt ile nişastayı birleştirelim ve bu şekilde sürekli karıştırarak ekleyelim.

Ardından vanilyayı ekleyin.

Kısık ateşte pişince koyulaşacaktır. Sertleşmeden ocaktan alıp bardaklara doldurabilirsiniz, soğuyunca üzerine kakao serpip servis edebilirsiniz.

Karamelli Muhallebi hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın