Browni Kurabiye Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙏 Farklı pastalar ve farklı lezzetler arayanlar için nefis bir tarifle ikindi çayı, misafir sofralarına geldim. Aranızda bilenler var. Bilmeyenler denemeden kalmasın.

Tereddüt etmek zorunda değilsin. Hem ağızda eriyen aromasıyla hem de çikolata aromasıyla lezzetli olacaktır. Baharatların aroması evinize yayılırken yemek yemeyi dört gözle bekleyeceksiniz. ağızdan ağza ne demek?? Böylece bana eşlik ederek bu lezzeti tadabilirsiniz. O halde tarifimize geçelim. 👇

Browni kurabiye tarifimiz için öncelikle 1 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker ve birkaç damla limonu küçük bir tencereye alıp ocağa koyalım.

Kaynama başlangıcından itibaren 8 dakika. Ardından ocaktan alın. Bir kaseye dökün ve soğumaya bırakın.

Tabii ki şerbet soğuk ve kurabiyeler sıcak olmalı.

Daha sonra bir karıştırma kabına 100 gr dökün. Tereyağı veya margarini alalım.

Üzerine bir vanilya, bir yumurta, 1 çay bardağı şeker ve çay bardağı sıvı yağı alın.

Şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Şekerin eridiğinden emin olunca bir kabartma tozu, bir buçuk kaşık kakao ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.

Yumuşak bir kıvam bulmamız gerekiyor. Unu sırasıyla ekleyelim.

Daha sonra fırın tepsisine sıvı yağ koyalım. İstersen yağlayabiliriz. Fıstık gibi bir hamur yapalım. Elinizde yuvarlayın. Hafifçe koyalım. tepsiye koydum. Hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

180° önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Pişen keklerin ilk ısısı çıkınca soğuk suya atıp diğer yüzünü çevirelim. Başka bir tepsiye koyalım.

Kalan sıvıyı keklerin üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyin. 1-2 saat dinlendirdikten sonra browni kurabiyelerinizi gönderebilirsiniz.

Browni kurabiyelerimiz hazır. Deneyecek arkadaşlarımıza kolay gelsin.

Afiyet olsun. Bu aşk 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın