Mahlep Mum Simit – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere kutsal günlerde yapabileceğiniz ve komşularınızla paylaşabileceğiniz bir simit tarifi vereceğim. Simit mum. Harika görünüyorlar ve tadı harika. Gelelim tarife 👍

İlk olarak 150 gr buzdolabında bir karıştırma kabına alın. Margarini alalım.

Bir yumurta kıralım.

Ardından 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Ardından 1 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin. 1 çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı şeker ekleyin. Ardından 1 yemek kaşığı mahlep ekleyin. 4 yemek kaşığı suyu ilave edelim ve 4 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek kulağa benzer bir hamur elde edelim.

4 yemek kaşığı iyidir. Ama tozun kalitesine göre değişebilir.

Hamuru yoğurduktan 5 dakika sonra. sakin olalım.

Daha sonra hamurdan cevizli beze yapalım.

Tüm bezeleri tahtada küçük çizgiler haline getirelim. O halde iki ucunu da kapatalım. Bütün hamur için böyle yapalım ve tepsiye koyalım.

Başka bir kapta 1 bardak üzüm çayını ve 1 bardak suyu eritin.

Yuvarladığımız simitleri pekmezli karışıma bulayıp güzelce süzelim.

Ardından bir tabağa beyaz susam ve siyah kimyonu karıştıralım.

Pekmeze batırılmış simitleri susam içine daldıralım. Önü ve arkası iki tarafı susamlı olacak şekilde olmalıdır.

Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak diziyorum.

180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.

Pişmiş simitleri dışarıda soğutalım. Ve saklama kutusuna kaydedebilirsiniz. Dilerseniz komşularınıza da hediye edebilirsiniz.

Bu tariften 30 adet gaz lambası halkası çıkıyor.

Miss’in mum halkası kullanıma hazır.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın