Tereyağlı Nohutlu Pirinç Tarifleri için,
Pirinci iyice yıkayın ve 15-20 dakika ılık tuzlu suda bekletin. Bekleyip suyunu süzelim.
Yağı bir tavada ısıtıp pirinci dökelim ve 3-4 dakika pişirelim. karıştıralım.
Ve bezelyeleri dökün ve 1-2 karıştırdıktan sonra su ekleyin.
Son olarak tuzu da dökelim ve kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
Kağıdın üzerine havlu koyup kapağını kapatalım ve 1/2 saat dinlendirelim, sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Nişastanın büzücü özelliği olduğundan, pirincin taneli olması için çok iyi yıkanması gerekir.
Tereyağlı Nohutlu Pilav hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]