Pamuk gibi yumuşacık lezzetli bir kek. Yiyen herkes hazır olduğunu düşünür ve pişirmek ister.
Kekimiz için ılık süt, maya ve şekeri bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
Ardından tuz, yumurta akı ve yağı ekleyin.
Unu azar azar ilave edelim.
Hamuru yoğuralım.
Üzerini örtüp 1/2 saat mayalanmaya bırakın.
Hamuru istediğimiz büyüklükte parçalara ayıralım.
Elimizle hafif yağlanmış bir zeminde bezeleri açalım.
İçine beyaz peynir koyup tepsiye dizdim. Hepsini aynı şekilde yapalım.
Tepsi mayayı 1/2 saat yapalım.
Üzerine yumurta sarısı ve yağı karıştırıp bir fırça ile sürüyorum.
250°C’de altın sarısı olana kadar pişirelim.
Çok çabuk pişiyor, başlamasını bekleyelim.
Unlu mamüllerin tabanının hamur olmadığını tepsiden alalım.
Soğukken kapalı bir kapta saklayın.
Ekmeğimiz hazır afiyet olsun 🌼🌼🌼
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]