Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Bulgur Pilavı Tarifi için,

Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyuyoruz.

İnce ince doğradığımız soğan ve sarımsağı döküp kavuruyoruz.

Tencereye ince kıyılmış yeşil biberi döküp hızlıca ilerliyoruz.

Baharatlarımızı, tuzumuzu, salçamızı ve son bulguru ekleyip iki dakika pişirin. Çok karıştırıyoruz.

Pirincimize sıcak su döküyoruz.

Su miktarını değiştirerek pirincin bir parmak üstüne çıkacak şekilde dökün.

Daha sonra altını kısıp pirinçle birlikte kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.

Sebzeli Bulgur Pilavı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın