Gerçek Pastane Simit – En Sevdiğim Yemek

Gerçek bir pastane simit tarifi için su, yumurta, şeker, tuz, yağ ve mayayı iyice karıştırın.

2,5 su bardağı un ekleyin ve kaşıma kıvamına gelene kadar tahta kaşıkla karıştırın.

Daha sonra kalan unu yavaş yavaş ekleyin ve hamur çıkana kadar beş dakika pişirin. Yumuşak bir hamur elde etmek için yoğurun.

Üzerini örtüp kaynamaya bırakın.

Hamuru ortasından toplayın, havalandırın, hafif unlanmış tezgaha alın, birkaç kez katlayıp tekrar açın ve küçük bezelere bölün.

Sayacınızı iyice temizleyin.

Uzun silindir şeklinde ve her ikisi de aynı uzunlukta bezeleri birer birer açın, ikisini bir ucundan birleştirin, kendi ekseni etrafında döndürün, sarın ve uçlarını birleştirip simit şeklini verin.

Tüm bezeler bitip simit şeklini aldıktan sonra önce pekmezli karışıma batırın ve karışımın her tarafına değdiğinden emin olun.

Daha sonra her tarafını susamla kaplayın ve yağlanmış tepsiye dizin.

30-35 dk. Tepside mayayı bekliyorum.

Son olarak önceden ısıtılmış 190°C fırında pişirin.

Dışı çıtır içi yumuşacık simitlerimiz servise hazır.

Fark etme. 8 adet simit yapıyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın