tahin, cevizli ekmek (favoriniz olacak)

Tahinli cevizli kek tarifi için malzemeler (favoriniz olacak)

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya veya 2 yemek kaşığı toz
  • 1 yumurta akı (sarısının üzerine koyun)
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • Bir çay kaşığının ucuyla bir tutam tuz
  • 5 veya 6 su bardağı un (una göre büyüklük değişebilir)

Arasında sürmek için:

  • 1/2 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı ceviz
  • şekerler
Tahinli cevizli kek (en sevdiğiniz olacak) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle hamur için bir kaba süt, su, maya ve şekeri koyup karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Elenmiş unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  4. Unu ekledikten sonra bir çay kaşığının ucuyla tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Unun boyutu markasına göre değişebilir, hamurumuzun ele yapışmaması yeterlidir.
  6. Hamuru yoğurduktan sonra kapağı kapalı ve hava almayacak şekilde ılık bir ortamda yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
  7. Ayrıca kapağı kapattıktan sonra üzerini bir kapakla kapatabiliriz.
  8. Mayalanan hamuru nazikçe yoğuralım, havasını alalım, 9-10 bezeye bölelim ve iyice yuvarlayalım, tepsiye alalım.
  9. Vakit kalırsa üzerini kapatıp 15 dakika mayalanmaya bırakıp mayayı tepsiden almak daha iyi olur.
  10. Fermantasyon sırasında konacak malzemeleri ayarlayabiliriz. Somunu robottan büyük bir şekilde çekelim. Bir kaseye tahin ve şekeri koyup hazırlayalım.
  11. Fermente bezelerden birini alalım. Tezgaha biraz un serpelim ve dikdörtgen rulo ile açalım. Açabildiğiniz sürece, yırtılmayacak kadar kalın olmayacak.
  12. Açtıktan sonra üzerine kaşıkla iki yemek kaşığı tahin koyun.
  13. Üzerine bir buçuk kaşık şeker dökelim, hamurumuzun üzerine iki yemek kaşığı ceviz serpelim. Miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  14. Hamuru geniş tarafından başlayıp rulo şeklinde saralım.
  15. Rulonun ucundan 1 cm boşluk bırakarak bıçakla boyuna keselim.
  16. Kestiğimiz kısım üstte kalacak şekilde örelim ve ekmek gibi uçlarını birleştirelim. (Örme gibi yerleri değiştirerek örüyoruz).
  17. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığımız kekleri yerleştirelim. Aynı işlemi diğer arkadaşlar için tekrar edelim.
  18. Piştikten sonra üzerini bir bezle kapatıp 15 dakika mayalandırabiliriz.
  19. Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ ile çırptığımız yumurtanın sarısını koyalım.
  20. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırına alt ve üstleri hafif kızarınca alın.
  21. Çıkardığımda, yumuşak olması için bir bezle örtüyorum. 10/15 dakika durmanız yeterli, pastamız hazır. Hemen tüketin veya dondurucuya koyun. Afiyet olsun😋🌸❤.

Tahin tarifi, cevizli kek (favoriniz olacak) resimli

Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son dakika Tahin ve Ceviz yazısı (favorim olacak) ilk kez yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın