Tahinli cevizli kek tarifi için malzemeler (favoriniz olacak)
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya veya 2 yemek kaşığı toz
- 1 yumurta akı (sarısının üzerine koyun)
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- Bir çay kaşığının ucuyla bir tutam tuz
- 5 veya 6 su bardağı un (una göre büyüklük değişebilir)
Arasında sürmek için:
- 1/2 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı ceviz
- şekerler
Tahinli cevizli kek (en sevdiğiniz olacak) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle hamur için bir kaba süt, su, maya ve şekeri koyup karıştıralım.
- Ardından sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştırın.
- Elenmiş unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Unu ekledikten sonra bir çay kaşığının ucuyla tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Unun boyutu markasına göre değişebilir, hamurumuzun ele yapışmaması yeterlidir.
- Hamuru yoğurduktan sonra kapağı kapalı ve hava almayacak şekilde ılık bir ortamda yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
- Ayrıca kapağı kapattıktan sonra üzerini bir kapakla kapatabiliriz.
- Mayalanan hamuru nazikçe yoğuralım, havasını alalım, 9-10 bezeye bölelim ve iyice yuvarlayalım, tepsiye alalım.
- Vakit kalırsa üzerini kapatıp 15 dakika mayalanmaya bırakıp mayayı tepsiden almak daha iyi olur.
- Fermantasyon sırasında konacak malzemeleri ayarlayabiliriz. Somunu robottan büyük bir şekilde çekelim. Bir kaseye tahin ve şekeri koyup hazırlayalım.
- Fermente bezelerden birini alalım. Tezgaha biraz un serpelim ve dikdörtgen rulo ile açalım. Açabildiğiniz sürece, yırtılmayacak kadar kalın olmayacak.
- Açtıktan sonra üzerine kaşıkla iki yemek kaşığı tahin koyun.
- Üzerine bir buçuk kaşık şeker dökelim, hamurumuzun üzerine iki yemek kaşığı ceviz serpelim. Miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Hamuru geniş tarafından başlayıp rulo şeklinde saralım.
- Rulonun ucundan 1 cm boşluk bırakarak bıçakla boyuna keselim.
- Kestiğimiz kısım üstte kalacak şekilde örelim ve ekmek gibi uçlarını birleştirelim. (Örme gibi yerleri değiştirerek örüyoruz).
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığımız kekleri yerleştirelim. Aynı işlemi diğer arkadaşlar için tekrar edelim.
- Piştikten sonra üzerini bir bezle kapatıp 15 dakika mayalandırabiliriz.
- Üzerine bir yemek kaşığı sıvı yağ ile çırptığımız yumurtanın sarısını koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırına alt ve üstleri hafif kızarınca alın.
- Çıkardığımda, yumuşak olması için bir bezle örtüyorum. 10/15 dakika durmanız yeterli, pastamız hazır. Hemen tüketin veya dondurucuya koyun. Afiyet olsun.
Tahin tarifi, cevizli kek (favoriniz olacak) resimli
Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son dakika Tahin ve Ceviz yazısı (favorim olacak) ilk kez yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]