Kavrulmuş Kereviz Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Aromalı kereviz çorbası için öncelikle 5 bardak suyu ve limonu bir tencereye alalım (Ben dün pişirdiğim makarna suyunu kullandım ertesi gün makarna ve mantı suyunu çorba olarak kullanmanızı tavsiye ederim. )

Su ve limonlar kaynamaya başlayınca pişirmeye başlayalım ve ince kıyılmış kereviz, havuç, patates ve soğanı ekleyelim.

Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatın ve sebzelerin suyunu süzün ve kalan sebzeleri blenderdan geçirerek yıkayın.

Ezilmiş sebzelerin üzerine sıktığımız suyu ekleyip karıştıralım.

Diğer taraftan tencereye aldığımız 2 yemek kaşığı zeytinyağına bir yemek kaşığı unu ekleyelim ve un rengi değişmeye başlayınca sütü yavaş yavaş ilave edip çırpma teli ile karıştıralım.

En son temizlediğimiz sulu sebzelerin karışımını buğulanmış sütün üzerine ekleyip çırpma teli ile sürekli karıştıralım (topak kalmayacak şekilde çırpma teli ile karıştırarak)

Zevkinize göre tuz ekleyip 2-3 dakika kaynattığımızda terbiyeli kereviz çorbası hazır. (Bu arada patatesin cinsine göre suyu az olabilir, kontrol edip üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz)

Üzerine biraz pul biber serpelim.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın