Herkese merhaba, bugün sizlerle en güzel mangal tarifini paylaşacağım.
Ben büyük bir et aşığıyım.Uzun yıllar restoranlarda köfte yediğimde et kokusunu ve tadını nasıl veriyorlar diye merak etmişimdir.İnternetten köfte tarifi aradığımda hepsi dolu. ve soğan, sarımsaklı ekmek kırıntıları, maydanoz
Büyük bir tabak dana eti alalım (bu ölçülerden 23 adet köfte çıktı), sıvı yağı ekleyip, ete güzel koku verdiği için bu tarifin püf noktalarından biri olan karışık baharatları, tuz, kırmızı biber, karabiber ve yağ ve 5 dakika yoğurun.Ardından unu koyup iyice yoğurun (başka bir numara) ve etlerin aromasını çekmesi için iki saat dinlendirin.
Aynı köfteleri orta kapağın içine pişirme filmi koyup içine kıymayı yayarak yaptım.
Döküm tavamızı ocağa alıp 15 dakika ısıtalım.
Kabuklarımızı bir tavaya koyalım, bir dakika sonra etlerin arkasını çevirelim, etlerin yapışmadan ve düşmeden ızgara çizgisi izlerini aldığını göreceksiniz, iki dakika pişirip etleri alalım. .
Döküm tavada mangal tarzı yemeğiniz hazır, afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]