medyauzmani.com

Konserve Domates Nasıl Yapılır – Tariflerim

Kışın, makarna, çorba, yemekte kullanılan çok kullanışlı teneke kutular yapıyoruz.

Aldığımız domatesleri yıkayıp ortadan ikiye kesip beyaz kısımlarını çıkardıktan sonra rastgele kesiyoruz.

Yarısını Çanakkale domatesi, yarısını armut domatesi, yarısını da karıştırarak tencereye koyuyoruz.

Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.

Domatesler kaynamaya başlayınca sulanmaya başlarlar.

Bu sırada tencereye süzgeç alıp kepçe yardımıyla koyuyoruz ve sarı domates suyunu süzgeçte bırakıyoruz kepçe yardımıyla alıp döküyoruz.

Bu sarı sıvıyı alırsanız, yaptığınız konserve yiyecekler daha iyi görünecek ve daha lezzetli olacaktır.

Domatesleri yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve zaman zaman blenderdan geçirerek suyunu çekene kadar dinlendiriyoruz.

Bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip hafif koyulaşana kadar ara ara karıştırarak pişirin.

Bu sırada tencerenin ortasında toplanan köpüğü alıyoruz.

Ocağı kapatıp tencereye koyuyoruz.

Kapağı sıkıca kapatıyoruz

Masa örtüsünü tezgaha yayıyoruz ve kavanozları kapakları ters çevirerek soğumaya bırakıyoruz.

Yine kavanozlar. üstünü örteriz ve başka bir gün böyle bekleriz

Günün sonunda serin ve karanlık bir yere koyuyoruz.

Not Kavanozu domates sosu ile doldurduğunuzda kavanoz doldurma aparatları sayesinde kolayca dolduruyoruz.

Kışlık kullanım için yaptığımız konserve domatesler hazır.

Başvuru yapanlara hayırlı olsun

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın