Arabaşı Çorbası (Yavaş Tarif) – En Sevdiğim Yemekler

Arabaşı Çorbası Tarifi için,

Soğuk kış günlerinde oldukça önemli olan at arabası çorbası için tavuğunuzu 1,5 lt ile pişirebilirsiniz. Su ve tuz ile kaynatın.

Tavuklar haşlanırken hamurunuzu hazırlayın ve soğumaya bırakın. (Yaklaşık 5-6 saat soğuması gerekir)

Hamurunuz için 5 su bardağı su ve 10 su bardağı tuz ekleyip kaynatın. 5 bardak tozu bir süzgecin içine koyun ve suyu dökün ve tozun suyunu sıcak tuzlu suya dökün.

Kaynayınca ıslak bir tepsiye veya kredime dökün ve soğumaya bırakın.

Çorba için tencereye tereyağı, sıvı yağ ve unu ekleyin.

Un kokusu kaybolana kadar kızartın.

Ardından domates salçanızı ekleyin ve tekrar kızartın.

Haşladığınız tavuğu küçük parçalara ayırın ve suyu bir süzgeçten geçirerek tencerenize dökün.

Ununuzun topaklı olmamasına her zaman özen gösterin, eğer topaklı ise tavuk eti eklemeden blender yardımı ile ezebilirsiniz.

Ardından tavuklarınızı ekleyin.

Tuzunu ve baharatlarını ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynayınca altını kapatıp sıcak servis yapın.

Hamurunuzu birlikte servis edin.

Not: Hamurun yapılış amacı çorbanın acılığını kontrol altına almaktır.

Arabaşı çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın