Bezelyeli Havuçlu Mısır Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Sizinle yediğiniz gibi yemenizi sağlayan lezzetli bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum 👌😋

İyi bir pilav yapmak için öncelikle pirinci iyice yıkamak, yani kuru olmaması gerekir. Çünkü Dry’ın bağlayıcı gücü vardır!! 😊 Ve pirinci iyice dinlendirmeyi unutmayın.

Bezelye Havuçlu Mısır Pirinç Tarifi için,

Pirinci güzelce yıkayıp suyunu süzelim ve bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdıralım.

Önce havucu koyup bir kaç dakika kavuralım, sonra pirinci dökelim, üç dört dakika kavuralım, mısırı, bezelyeyi, tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra suyu ilave edelim.

Ara ara kontrol ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Pişen lezzetli pilavı yarım saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz yemekle birlikte servis edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz 🍴🍛🍹

İsteyenler için 😊

Basit tutun ve keyfini çıkarın 🙋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın