sezaryen yağlama


Kayseri Madeni Yağ Tarifi Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ne kadar su tüketilirse

içindekiler

  • 400 gram kıyılmış dana eti
  • 2 soğan
  • 3 domates (veya domates sosu)
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
  • Yarım çay kaşığı ayçiçek yağı
  • 1.5 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • kimyon

yukarı

  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt

Yağlama sezaryen tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle unu bir karıştırma kabına alıp ortasını açıp su hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  2. Azar azar su ekleyerek kulak memesi gibi yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
  4. Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.
  5. Kavrulmuş kıymaya yağ ekleyin.
  6. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberi ekleyip karıştıralım.
  7. Soyulmuş domatesleri ekleyin ve küpler halinde kesin.
  8. Domatesler yumuşadıktan sonra salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  9. Baharatları ekleyin ve üzerine kaynar su dökün.
  10. 5-10 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
  11. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde beze alın ve unlanmış tepsiye dizin.
  12. Kurumaması için üzerini bezle örtüyorum.
  13. Tavayı ocağa koyalım.
  14. Bezeyi biraz unla yemek tabağı büyüklüğünde lavaş inceliğinde açalım.
  15. Lavaşı tavaya alıp pişirelim.
  16. Hemen kavurduğumuz 2 yemek kaşığı kıymayı alıp pişen hamurun her yerine yayalım.
  17. Lavaş kıyma gibi olana kadar bu işlemi yapalım.
  18. Hamur arttıysa yavaşça açıp lavaşı pişirip buzluğa atabilirsiniz.
  19. Kıyılmış eti dört eşit parçaya kesin.
  20. Plakaların üzerindeki üçgen parçalarını bölelim.
  21. Gerçekten deneyecek olanlar için üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edelim.

Resimli Kayseri yağlama tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur işleri
  • Kayseri
  • kıyma tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yağlama
  • Gıda

sonraki haber:

Pizza

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın