/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Fırında patlıcan kebabı tarifi malzemeleri
- 2 adet şiş patlıcan (iri)
Köfte için malzemeler.
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1 soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sos malzemeleri için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı su
- 1 rendelenmiş veya doğranmış domates
- 2 yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
yukarı;
- 2 domates dörde bölünmüş
- yeşil biber
- tereyağı (birkaç parça)
Fırında patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma, rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış maydanozu bir karıştırma kabına alın.
- 2 diş ezilmiş sarımsak, galeta unu, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kimyon ekleyin. Baharatları damak zevkinize göre artırabilirsiniz.
- İyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda yuvarlak bir şekil verelim.
- Patlıcanı yıkayın ve iki parmak genişliğinde daire şeklinde kesin.
- Patlıcan ve köfteleri sırayla tepsiye dizin.
- Sosu yapmak için yeşil biberi irice doğrayın. Domatesleri rondodan veya rendeden geçirelim. 1 yemek kaşığı domates salçasını 1,5 su bardağı sıcak su ile karıştırın.
- Salça suyuna dövülmüş domates, biber tuzu, 1 diş ezilmiş sarımsak ve doğranmış biberi ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu kaşık yardımıyla tepsiye dökelim. Sosun patlıcan ve köfteleri kapladığından emin olalım.
- 4’e böldüğümüz domatesleri ve biberleri köftelerin arasına veya tepside boşluklar varsa koyalım. Küçük bir kare kazıcı kullandım. Üzerine domates koyuyorum. Biber de ekleyebilirsiniz. Daha şık ve lezzetli olacaktır.
- İsteğe göre üzerine tereyağı parçaları koyun. Başka yağ kullanmadığımız ve lezzet vermesi için tereyağı kullandım.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında bir saat pişirin. Fırına göre pişme süresi değişebilir. Son 10 dakikada kontrol ederek pişirelim (ben vantilatörle 1 saat pişirdim) sıcak servis yapalım.
Not: Yanında domatesli pilav ile servis edebilirsiniz. Çifti gerçekten seviyorum. Patlıcan ve domates kebabı pirinç pilavı. 🤩. İsteyen herkese hayırlı olsun. İyileşmende sana iyi şanslar diliyoruz. 😋.
Resimli fırında patlıcan kebabı tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Soslu et
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]