kavrulmuş kabak

Kavrulmuş kabak malzemeleri

  • 5 adet orta boy kabak
  • 3 orta boy domates
  • 2 soğan
  • 5-6 biber
  • tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • kurutulmuş nane

Kavrulmuş kabak tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce kabak, biber, soğan ve domates küçük küpler halinde kesilir.
  2. Yağı büyük bir tencerede ısıtın ve sıcakken soğan ve biberi ekleyin.
  3. Soğanları pembeleşinceye kadar pişirin.
  4. Daha sonra küçük küpler halinde doğranmış kabakları ekleyin.
  5. Kabak suyunu bırakıp tekrar emene kadar pişirilir.
  6. Daha sonra kavurma aşamalarında zaman zaman domatesler eklenip karıştırılır.
  7. Yeterince tuz ekleyin ve ara ara kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırın.
  8. Daha sonra üzerine nane ekilir.
  9. İsteğe bağlı olarak nane servis yapılırken kat kat koyulabilir.

Resimlerle kavrulmuş kabak tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kabak,
  • kavurma
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pirinç ile ızgara karides

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın