Lübnan’daki Büyük Pratik Yemek

Harika Lübnan yemeğinin malzemeleri

  • 1 su bardağı nohut (ben konserve bezelye kullandım)
  • Arap ekmeği (Suriye ekmeği)
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • yarım limon suyu
  • Ghee
  • İsteğe bağlı fındık
  • kimyon
  • tuz

Harika ve kolay bir Lübnan yemeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Nohut kutusundan su döküp tekrar su ekleyip ocakta biraz kaynatıyoruz.
  2. Daha sonra ekmekleri küp küp doğrayın ve yağda kızartın.
  3. Bu arada yoğurdun içine limonu sıkın, 2 yemek kaşığı tahin ekleyin, ezin ve biraz kimyon, tuz ve 2 diş sarımsağı karıştırın.
  4. Tostu bir kaseye alıp nohutla kızarttığım ekmeğin üzerine koyuyorum.
  5. Daha sonra nohutların üzerine yoğurdu koyuyorum.
  6. Son olarak tereyağı ve fındıkları koyup biraz yakıyorum ve afiyetle yiyorum.

Resimlerle harika bir pratik Lübnan yemeği tarifi

  • (Egzersiz yapmak)
  • tatlı tarifi
  • İyi
  • Lübnan
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Humus (lezzetli)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın