cevizli ve biberli ekmek

Cevizli biberli ekmek tarifi için malzemeler

hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 1 çay kaşığı ılık su
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 çay kaşığı şeker

Soğan ve biber harcı için.

  • 2 adet soğan (1 adet mor soğan ve 1 adet beyaz soğan kullandım)
  • Yarım su bardağı fındık
  • Yarım çay kaşığı susam
  • 1.5 yemek kaşığı tatlı biber
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber

Biberli cevizli ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Hamuru için önce sıvıları bir kaba alıp üzerine unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. 3 su bardağından sonra tam kıvamında, una göre değişerek ekleyelim, yumuşak, yağlı bir hamur olunca sorun yok.
  2. Plastik sargı ile örtün ve bir saat mayalanmaya bırakın. Bu arada soğanları bir havan için soyun ve bir karıştırıcıya koyun.
  3. Fındıkları blenderdan geçirelim. Harç için tüm malzemeleri karıştıralım. Mayalanan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  4. Hamuru yağlı kağıda yuvarladım, şekil vermesi kolay oluyor sonra kağıt serilmiş tepsiye diziyorum.
  5. Harcı hamurun üzerine dağıtalım. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Biberli cevizli ekmek tarifi

  • “ekmek
  • biberli
  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çıtır Börek (Kolay Börek)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın