Çıtır biftekli simit

Çıtır çıtır simit tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet maya tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un ekleyin

bulmak

  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez

dışarıda

  • 2 su bardağı susam

Çıtır Biftek Simit tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle hamur için sıvı malzemeleri, maya ve toz şekeri bir karıştırma kabına alalım ve iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Mayalanmaya bırakın, hamuru bir saat dinlendirin.
  4. Bu arada un, pekmez ve suyu bir kapta çırpalım ve susamları uzun bir tabağa alalım.
  5. Şimdi ceviz büyüklüğünde bir beze yapalım ve ara ara hepsini ortadan ikiye bölelim.
  6. Daha sonra ilk bezeyi elimize alıp parlak bezeyi oklava gibi gerelim daha sonra hamuru ortadan ikiye bölüp ikisini birlikte yuvarlayalım.
  7. Pekmezli suya batırıp susamda ıslatalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim ve aynı işlemi yaptıktan sonra bir tepsi maya içinde 10 dakika bekletelim.
  8. Fırının alt kısmındaki patlamayan bir tencereye 180 derece ters çevirerek sıcak su koyalım.
  9. Tamamen kızarana kadar pişirelim. Deneyen herkese bol şans.

Çıtır biftekli simit tarifi

  • hadi tarifleri alalım
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • Sopa
  • kek tarifleri
  • adlandırılmış
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Çikolatalı turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın