Havuçlu Frenk üzümü Pilavı – En Sevdiğim Yemek

Et veya tavuk ile servis edebileceğiniz en lezzetli pilavı yapıyoruz.

Havuçlu ve kuş üzümlü pilav yapmak için pirinci sıcak suyla ıslatıp tuz ilave edip yarım saat dinlendiriyoruz.

Soğanı ince ince doğrayın ve tencereye alın.

Tuz ve küp şekerle yumuşayana kadar kızartın.

Soğanın üzerine dilimlenmiş iki havuç alıp birlikte kızartıyoruz.

3 su bardağı sıcak su koyup kaynamaya başlayınca yıkadığımız pirinci suyu berraklaşana kadar döküyoruz.

Yıkanmış kuş üzümlerini ekleyip pirinç suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

2 yemek kaşığı çam fıstığını bir yemek kaşığı sıvı yağda kavurun, pişen pilavın üzerine ekleyin.

Dilerseniz ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın.

Pirinci ıslanmaya bırakıyoruz

Pirinç, havuç ve kuş üzümü hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın