Tam boy el haddelenmiş pratik hamur işi

Tam boy el haddelenmiş pasta tarifi malzemeleri

hamur için

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

sürmek

  • 1 su bardağı sıvı yağ

iç malzeme

  • 200 gram kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Elle Sarma Böreği Tarifi Tam Bir Ölçme İşlemi Nasıl Yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Derin bir kapta un, ılık su ve tuzu karıştırarak hamuru yoğurun.
  2. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
  3. 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bu sırada böreklerimizin iç malzemesini hazırlıyoruz.
  5. Soğanı küçük küçük doğrayıp (dilerseniz rondodan geçirebilirsiniz) sıvı yağ ile tavada hafif kavurun.
  6. Kıymayı ekleyip orta ateşte kavurun. Baharatları ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın.
  7. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük parçalara ayırıp yuvarlak toplar yapın. (Avucumu dolduracak şekilde ayarlıyorum)
  8. Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  9. Yerleştireceğimiz kabın altını yağlayıp her bir parçanın üzerine yaklaşık birer yemek kaşığı sıvı yağ koyup üst üste yerleştirip 20 dakika dinlendiriyoruz.
  10. Hamurun kolay açılması ve yırtılmaması için yağ ile dinlendirilmesi önemlidir.
  11. Dinlenen hamuru düz bir masa üzerinde yavaşça çekerek açın.
  12. İç harcı koyup rulo yapıp tepsiye diziyoruz.
  13. Üzerine yağ sürüp 180ºC ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  14. Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz su serpip üzerini kapatın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Fotoğraflı tam boy elle haddelenmiş pratik hamur işi

  • (Egzersiz yapmak)
  • Açmak
  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • hamur işleri
  • ölçülen
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Bunun için
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Yağlı tarifler
  • Gıda

Sonraki haber:

Meyveli yulaf ezmeli tatlı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın