Lezzetli yulaf ezmeli krep ve lazanya tarifi için malzemeler
krep için
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt suyu
- Çeyrek çay kaşığı tuz
beşamel sos için
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- Pişirirken çeyrek çay kaşığı tuz
kıyma için
- 200 gram kıyma
- 2 orta boy kuru soğan veya 1 büyük kuru soğan
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz (salçanın tuzuna göre tuzunu ayarlayın)
- Orta yağlı kıyma kullanılıyorsa 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
Yulaf ezmeli kreplerden lezzetli bir lazanya tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle kıyma ile birlikte sarımsak ve soğan zeytinyağında sotelenir. Ardından salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Beşamel sos için önce yağı tavaya alın ve eriyince yulaf ezmesini ekleyip iki dakika soteleyin. Üzerine sütü ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar tel çırpıcı yardımıyla pişirin. Pişirirken tuz ekleyin.
- Daha sonra krep için tüm malzemeleri karıştırıp fırça ile yağlanmış krep tavasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökün ve hamurdan 2 kepçe alarak pişirin.
- Isıya dayanıklı bir tepsiye önce krep yerleştirilir ve üzerine beşamel sos dökülür. Kıyma da dökülür ve serilir. Bu sıra, malzemeler bitene kadar tekrarlanır.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve 170 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın. 3 krep yaptım. Gerçekten harika bir tadı var ve sağlıklı. Kesinlikle denemelisin.
Yulaf ezmeli krep ile lezzetli lazanya tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]