Yulaf ezmeli krep ile lezzetli lazanya

Lezzetli yulaf ezmeli krep ve lazanya tarifi için malzemeler

krep için

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Çeyrek çay kaşığı tuz

beşamel sos için

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • Pişirirken çeyrek çay kaşığı tuz

kıyma için

  • 200 gram kıyma
  • 2 orta boy kuru soğan veya 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanın tuzuna göre tuzunu ayarlayın)
  • Orta yağlı kıyma kullanılıyorsa 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak

Yulaf ezmeli kreplerden lezzetli bir lazanya tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle kıyma ile birlikte sarımsak ve soğan zeytinyağında sotelenir. Ardından salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  2. Beşamel sos için önce yağı tavaya alın ve eriyince yulaf ezmesini ekleyip iki dakika soteleyin. Üzerine sütü ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar tel çırpıcı yardımıyla pişirin. Pişirirken tuz ekleyin.
  3. Daha sonra krep için tüm malzemeleri karıştırıp fırça ile yağlanmış krep tavasına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı dökün ve hamurdan 2 kepçe alarak pişirin.
  4. Isıya dayanıklı bir tepsiye önce krep yerleştirilir ve üzerine beşamel sos dökülür. Kıyma da dökülür ve serilir. Bu sıra, malzemeler bitene kadar tekrarlanır.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve 170 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın. 3 krep yaptım. Gerçekten harika bir tadı var ve sağlıklı. Kesinlikle denemelisin.

Yulaf ezmeli krep ile lezzetli lazanya tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın