Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu salı pazarda vadi mantarlarının yanı sıra daha önce hiç görmediğim mantarlar da vardı. Teles mantarı olarak anılmış hatta yörelere göre gelin parmak mantarı, süs mantarı, saçaklı mantar, halı saçak mantarı, şiza, dede sakalı gibi adlarla anılmıştır. En çok tavsiye edilen tarifler mantar kavurma ve teles mantar böreği oldu. Denemek için epeyce aldım ve kaynarken bile çok güzel kokuyordu, keşke daha fazla alsaydım.
Hem kanji mantarı hem de tallis mantarı aldım. Tabii çok kişi nereden aldığımı sordu, Instagram’da Kadıköy Salı Pazarı’ndan aldım ama Üsküdar Bağlarbaşı, Maltepe gibi marketlere de geldi.
Kavrulmuş Kanlıca Mantarı veya Fırında Kanlıca Mantarı gibi tariflerime ulaşabilirler. Mantarlı börek ve mantarlı börek bu lezzetli mantarları kullanarak yapabileceğiniz alternatif tariflerden bazıları.
Anlık paylaşımlarım için instagram @mutfaksirlari hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavrulmuş mantar tarifi malzemeler
- 500 gr. mantar 1 küçük kuru soğan 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 kapya biber 1 yeşil biber 1 diş sarımsak Tuz Karabiber Kekik isteğe bağlı
Telles Kavrulmuş Mantar Tarifi nasıl yapılır?
Mantarları bol suda yıkayın. Soğanı ve biberi doğrayın. Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve 8-10 dakika kaynatın. Haşlanan mantarları elinizle tellerine ayırarak süzün. Soğanı doğra. Tavaya zeytinyağını ve tereyağını alın, yağı orta ateşte kızdırın ve soğanları tavaya alın. Soğanları bir dakika soteledikten sonra biberleri ve mantarları ekleyin. Kalınlaşana kadar 6-7 dakika yüksek ateşte kızartın. Tuz ve karabiber serpin ve sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]