Mütebbel – Patlıcan mezesi – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Arkadaşlarım için atıştırmalıklardan oluşan sıcak ve dürüst sofralar kurmayı severim. En sevdiğim mezelerden biri olan Mütebbeli’yi hazırlanışından bitimine kadar kullanışlı ve zarif Paşabahçe ürünleri ile hazırladım.

Ben de bir bardak Paşabahçe Elysia ile servis ettim. Bu lezzetin favoriniz olacağına eminim 🙂
Paşabahçe ürünleri ile hayatın güzelliklerini sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bu tarifin detayları için videoyu izlemeyi unutmayın 🙂

Aşk…

Mütebbel – Patlıcan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet orta boy patlıcan
• 3 yemek kaşığı tahin
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• Yarım limon suyu
• 3 diş sarımsak
• tuz

yukarı:
• zeytin yağı
• maydanoz
nar taneleri

Servis için:

• Tortilla
• zeytin yağı
• Nane ve acı biber

Mütebbel – Patlıcan mezesi tarifi nasıl yapılır?

Patlıcanların üzerine bıçakla delikler açın ve közleyin. Közlenen patlıcanı bir kaseye alıp kapağını sıkıca kapatıp soğumasını bekliyoruz. Tortillayı üçgenler halinde kesin, üzerine sıcak zeytinyağı sürün ve çıtır çıtır olana kadar pişirin. Soğuyan patlıcanı kabuğundan soyun, bir kesme tahtası üzerine alın, doğrayın ve neredeyse püre haline gelene kadar bıçakla ezin. Patlıcana yoğurt, tahin, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Paşabahçe Elysia Cup’ta hazırlanan salatayı alın. Maydanoz yaprakları ve nar taneleri serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın