Patlıcan nasıl kızartılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 30 dakika, farklı patates, kızartma tarifleri, kolay kızartma, patlıcan kızartması, patlıcan tarifleri, soslu patlıcan, salatalar – mezeler
1 5 5 1
Yaşasın yaz yemeği – benim favorilerimden biri patlıcan kızartmasıdır. Son zamanlarda fırınımla veya #airfryer’ımla yapıyorum ama yılda 1-2 kez kızarmış yemek zorunda değiliz.
Özellikle patlıcanı nasıl keseceğim sorulunca börekleri hızlıca hazırladım. bu arada başarılar hocam
Yeni tariflerimden haberdar olmak için beni takip etmeyi unutmayın💕
Aşk…
İçerik Tablosu
Kızarmış patlıcan tarifi malzemeleri
- Kızartmak için 5 orta boy patlıcan yağı
Domates sosu hazırlamak için:
- 4 adet orta boy domates 2-3 diş sarımsak tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) 1 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kızarmış patlıcan tarifi nasıl yapılır?
Domateslerin kabuklarını soyun, tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde kesin veya rendeleyin. Sarımsağı ince ince doğrayın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup kızdırın, sarımsak ve domatesleri tavaya ekleyin. Tuz, karabiber, şeker ve sirkeyi ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar soteleyin. Servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine acı sosu gezdirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]