Son zamanlarda özellikle gurme sos marketlerinde sıkça görebileceğiniz bu muhteşem lezzeti evinizde yapmaya ne dersiniz?
Tapenade aslında güney Fransa’nın Provence bölgesinde yetişen zeytinlerden yapılan bir çeşit zeytin salatasıdır. Bu salatada genellikle siyah veya yeşil zeytin, kapari, hamsi ve sarımsak gibi temel malzemeler bulunur ancak odak noktası her zaman zeytindir. Zamanla enginar ve avokado gibi farklı soslar da tanıtıldı. Hatta mozzarella ve parmesan gibi peynirlerle servis edilir.
Yıllardır közde patlıcan yaparım. Bu kez damak zevkimize en uygun olan güneşte kurutulmuş domatesli versiyonunu yaptım. Patlıcanlı Tapenade tarifime buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kurutulmuş domatesli tapenade için malzemeler – Zeytinli ve kurutulmuş domatesli kahvaltı sosu
- 1 su bardağı kurutulmuş domates ½ su bardağı yeşil zeytin ½ su bardağı siyah zeytin 1 diş sarımsak ¼ su bardağı zeytinyağı Kimyon tozu Kırmızı biber
Güneşte Kurutulmuş Domatesli Tapenade – Güneşte Kurutulmuş Domates ve Zeytinli Kahvaltılık Sos Tarifi nasıl yapılır?
1. Kurutulmuş domatesleri sıcak suda yarım saat bekletin, sonra süzün.
2. Yumuşamış domatesleri karıştırıcıya koyun ve üzerine zeytinleri ekleyin.
3. Zeytinyağının yarısını, baharatları ve sarımsağı ekleyip robotta çekin.
4. İster mamayı bir kavanoza alıp buzdolabına koyun, hemen servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]