Cinconta Tarifi nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… 30 Dakikada Türk Nilay Tulum, Kabak, Kabak Mezesi, Kabak Tarifi, Girit Mezesi, Pratik Kabak Tarifi, Süzme Yoğurt Mezesi, Pratik Tarifler
Çıkış tarihi: 03-25-2022
4 5 5 1
Cinconta tarifini ilk kez 3 yıl önce kış aylarında paylaşmıştım. Eskiden sadece tatlı olarak tükettiğimiz balkabağı artık salata, meze ve çorbalarla mutfağımızda daha fazla yer alıyor. Bal kabağı taratoru gibi bu tarifi ilk paylaştığımda şaşıranlar oldu. Hatta bana o kadar çok yakışıyor ki çoğu kişi sarımsaklı yoğurt yemiyor havuçlu diyorlar 😄
Cinconta tariflerinin farklı türleri vardır. Bu benim en sevdiğim yorum, kabak baharatının derinliklerinden gelen mükemmel lezzetin damağınızı şenlendireceğinden emin olun 🙂 Kabak baharatı tarifi linki yukarıda.
Aşk…
İçerik Tablosu
Cinconta tarifi malzemeleri
- 500 gram balkabağı 1 büyük boy kuru soğan 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kabak baharatı Tuz
Servis için:
Cinconta Tarifi tarifi nasıl yapılır?
Kabağı eşit büyüklükte küpler halinde kesin. Soğanı ince ince doğrayın. Fırın tepsisine soğanları yayın ve üzerine kabakları yayın. Biraz tuz, baharat ve zeytinyağı ile karıştırın. Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ve önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırın tepsisinin üstünü açın, ısıyı 180 dereceye düşürün ve kontrollü bir şekilde 10 dakika daha pişirin. Süzülen sütü sarımsak, tahin ve tuzu ekleyerek çırpın. Kabağı hazırladığınız yoğurtla birlikte servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]